Menu
Nieuws

20-02-2017

BERLINALE nieuws: 3 titels van CINEMIEN in de prijzen!

De Zilveren Beer voor Beste regisseur ging naar de Fin Aki Kaurismäki voor zijn fabelachtige The other side of hope (vanaf 22 maart in de bioscoop), omdat ”alleen een groot artiest komedie, satire en tragedie in een enkele film kan verenigen”. De Grand Prix ging naar de Frans-Belgisch-Senegalese coproductie Félicité van de Frans-Senegalese regisseur Alain Gomis voor de manier waarop de film “overstijgt” en begint “met het leven van een vrouw die zich open stelt voor een stad en haar cultuur”. De regisseur, voor de tweede keer in Berlijn met een film in competitie, startte met dit project vanuit muziek gemaakt van humanistische en universele woorden. Summer 1993, van de Spaanse Carla Simón, won niet alleen de Prijs voor Beste Eerste Langspeelfilm maar ook de Grand Prix van de internationale jury Generation Kplus.

aki-zilveren-beer