Menu
Nieuws

14-08-2018

FIGLIA MIA, nu in de bioscoop

Figlia Mia, de nieuwe film van Laura Bispuri en opvolger van haar debuut Sworn Virgin, draait vanaf nu in de bioscoop. Het rustige leventje van de tienjarige Vittoria wordt volledig op zijn kop gezet wanneer ze erachter komt dat haar liefhebbende moeder Tina niet haar echte moeder is. Ze ontmoet Angelica, een vrije geest en compleet het tegenovergestelde karakter van haar moeder, en voelt zich op een onverklaarbare manier tot haar aangetrokken. Figlia Mia is het verhaal van een jong meisje dat wordt verscheurd door de keuze tussen twee moeders. Een verhaal over onvolmaakte moederschap en onontwarbare banden, een ode aan alle moeders.

Meer over Figlia Mia
Meer over Sworn Virgin
Meer over Sworn Virgin

  • Het is verfrissend hoe deze film de blik van het opgroeiend meisje volgt en haar verwarring voelbaar maakt. Bispuri heeft consequent alle clichés vermoord. Dan wordt een film weer wild en ongerept.

    – De Standaard
  • Dat Alba Rohrwacher een rasactrice is, helpt natuurlijk. Maar ook de lange takes en de natuurlijke fotografie trekken je in het verhaal en transporteren je onverwijld naar het rotsachtige Sardijnse landschap.

    – De Morgen