Menu
Nieuws

06-12-2018

Nominaties Golden globes bekend!

Twee Cinemien films sleepten zopas nominaties in de wacht voor de komende Golden Globes. De Duitse film ‘Werk ohne Autor’ (Never Look Away) van Florian Henckel von Donnersmarck maakt kans op de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. En de 15-jarige (!) Elsie Fisher is genomineerd in de categorie Beste Actrice in een musical of komedie voor haar bejubelde rol in ‘Eighth Grade’. 

‘Werk ohne Autor’ (Never Look Away) is de nieuwe film van Florian Henckel von Donnersmarck, die in 2007 een Oscar won met de instant klassieker ‘Das Leben der Anderen’. ‘Werk ohne Autor’ is geïnspireerd op het bewogen leven van kunstenaar Gerhard Richter en was eerder ook al genomineerd voor de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië.

‘Eighth Grade’, eergisteren nog uitgeroepen tot een van de 10 beste films van 2018 door het American Film Institute, is de debuutfilm van de bekende comedian Bo Burnham. De prestatie van de 15-jarige hoofdactrice Elsie Fisher wordt alom bejubeld, wat zich nu ook vertaald ziet in een mooie Golden Globe nominatie.

De Golden Globes gelden als de belangrijkste graadmeter voor de Oscars. De uitreiking vindt plaats in Beverly Hills op 7 januari. Dan weten we of ‘Werk ohne Autor’ en ‘Eighth Grade’ hun nominaties zullen verzilveren.

‘Werk ohne Autor’: vanaf 6 februari in de bioscoop. 
‘Eighth Grade’: vanaf 20 februari in de bioscoop. 

Meer over Werk Ohne Autor
Meer over Eighth Grade