Menu
Nieuws

11-12-2018

Lazzaro Felice wint de European University Film Award 2018!

De European Film Academy (EFA) en Filmfest Hamburg kondigden aan dat LAZZARO FELICE van Alice Rohrwacher de winnaar is van de European University Film Award 2018.

De prijs wordt op vrijdag 14 december uitgereikt tijdens de welkomstreceptie in het kader van het European Film Awards Weekend in Sevilla.

De genomineerde films werden bekeken en besproken in 22 universiteiten in 22 landen en elke instelling koos zijn favoriete film. Eén studentenvertegenwoordiger van elke universiteit woonde vervolgens een tweedaagse beraadslaging bij om over de uiteindelijke winnaar te beslissen.
De jury roemt LAZZARO FELICE “als een onconventionele hedendaagse kijk op het Italiaanse neorealisme, gemaakt op 16 mm, dat geografische en stilistische grenzen overstijgt. De film toont de hardvochtigheid van de uitbuiting van mensen in de hedendaagse wereld en behandelt onderwerpen als klasse, armoede en ideologie, door de ogen van het hoofdpersonage Lazzaro.”

Het doel van dit initiatief van de European Film Academy (EFA) en Filmfest Hamburg is om een ​​jonger publiek te betrekken, het ‘Europese idee’ te verspreiden en de geest van de Europese cinema naar een publiek van universitaire studenten over te brengen. Het ondersteunt ook filmbekendheid, filmeducatie en de cultuur van debatteren.
De European Film Awards Ceremony met de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op zaterdag 15 december, live gestreamd op www.europeanfilmawards.eu vanaf 17.30 (rode loper) en 19.30 (ceremonie).

Meer over Lazzaro Felice