Menu
Nieuws

23-01-2019

Twee Oscarnominaties en hoofdprijs RAMDAM Filmfestival voor ‘WERK OHNE AUTOR’

WERK OHNE AUTOR (Never Look Away) van de Duitse regisseur Florian Henckel von Donnersmarck heeft twee Oscarnominaties in de wacht gesleept! De film maakt kans in de categorieën ‘Best Foreign Language Film’ en ‘Best Cinematography’ (cameraman Caleb Deschanel). Von Donnersmarck won twaalf jaar geleden een Oscar voor ‘Best Foreign Language Film’ voor zijn instant klassieker ‘Das Leben der Anderen’, en kan dat kunstje dus nog eens overdoen. De Oscars worden uitgereikt op zondag 24 februari 2019 in het Dolby Theatre in Los Angeles.

Ook uit Belgische hoek valt er goed nieuws te noteren: ‘Werk ohne Autor’ won namelijk de hoofdprijs op het Ramdam Filmfestival in Doornik. Hij werd door de jury (het festivalpubliek) duidelijk tot Beste Film verkozen uit een selectie van 21 internationale langspeelfilms.

‘Werk ohne Autor’ is vanaf 6 februari te zien in de Belgische bioscopen.

Meer over Werk Ohne Autor
Meer over Werk ohne Autor – Never Look Away
Meer over Das Leben Der Anderen
Meer over Das Leben der Anderen
Meer over Das Leben der Anderen
Meer over Special Edition: Werk Ohne Autor + Das Leben der Anderen