Menu
Nieuws

02-09-2019

…and the nominees are…

Maar liefst drie Cinemien films zijn geselecteerd in hun land als officiële inzending voor de Oscar voor Beste niet-Engelstalige Film.

Nuestras Madres’ van de Brussels-Guatemalteekse regisseur César Diaz krijgt de eer om ‘Girl’ op te volgen als Belgische inzending. Deze Belgische productie, een bijzonder aandoenlijke parel over de nasleep van de burgeroorlog in Guatemala, won eerder al de prestigieuze Caméra d’Or in Cannes, eveneens net als ‘Girl’ vorig jaar. ’Nuestras Madres’ is te zien op de komende filmfestivals van Oostende en Namen, en gaat in nationale release op 13 november.

De Zweedse inzending voor de Oscars dit jaar is ‘And Then We Danced’, een film die al heel wat ‘buzz’ kreeg sinds zijn bijzonder gesmaakte première op het festival van Cannes. Ook deze topper van regisseur Levan Akin wordt door Cinemien uitgebracht, op 6 november.

En tot slot is ook de Duitse Oscarinzending een film die dankzij Cinemien zijn weg vindt naar de Belgische bioscopen. Het uiterst aangrijpende ’System Crasher’ van Nora Fingscheidt won al talrijke prijzen wereldwijd, waaronder een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn. ’System Crasher’ komt uit in de Belgische zalen op 8 januari en zal ongetwijfeld heel wat stof doen opwaaien!

Meer over Nuestras Madres
Meer over And Then We Danced
Meer over System Crasher (benni)