Menu
Nieuws

07-10-2019

European University Film Award

Twee Cinemien films zijn genomineerd voor de European University Film Award. Studenten uit heel Europa kiezen de uiteindelijke winnaar voor deze unieke award, die in 2016 voor het eerst werd uitgereikt.

Het gaat om de Zweeds-Georgische festivalfavoriet ‘And Then We Danced’ van regisseur Levan Akin, en het eveneens fel gesmaakte ’System Crasher’ van de Duits filmmaakster Nora Fingsheidt. Beide films zijn overigens de kandidaat van hun respectievelijke landen voor de Oscars. ‘And Then We Danced’ komt in België op 6 november in de zalen. Voor ’System Crasher’ is het wachten tot 19 februari 2020.

De prijsuitreiking vindt plaats op 6 december, aan de vooravond van de 32ste European Film Awards op 7 december in Berlijn. De award is een initiatief van de European Film Academy (EFA) en Filmfest Hamburg om de Europese film onder de aandacht te brengen van studenten.

Meer over Privé: And Then We Danced
Meer over System Crasher (benni)