Menu

Cinema that changes the picture

Cinemien is een onafhankelijke, all-rights filmdistributeur die al meer dan 40 jaar professionaliteit verenigt met liefde voor films en een goede neus voor aanstormend talent. In België, Nederland en Luxemburg brengen we films uit in de bioscoop, op DVD, VOD en televisie. Het hoofdkantoor van het bedrijf is in Amsterdam gevestigd, daarnaast is er een kantoor in Antwerpen. In België en Luxemburg was Cinemien voorheen bekend onder de naam ABC Distribution.

We kopen films aan op de belangrijke internationale filmfestivals, en de kwaliteit van films primeert in het aankoopbeleid. Verschillende internationaal bekroonde films werden door ons bij het publiek gebracht, en nieuwe, talentvolle filmmakers kregen een kans en zijn we ook gedurende hun carrière blijven volgen.

Een greep uit onze catalogus: de met prijzen overladen Carol (Todd Haynes) en 45 Years (Andrew Haigh), de Gouden Palm-winnaars Festen (Thomas Vinterberg) en La Pianiste (Michael Haneke), de films van de Franse regisseur François Ozon: Sous le Sable, 8 Femmes, Swimming Pool en Dans la Maison, de Duitse succesfilms Good Bye Lenin (Wolfgang Becker), Gegen die Wand (Fatih Akin), Die Fremde (Feo Aladag), Lore (Cate Shortland) én de met een Oscar® bekroonde films Das Leben der Anderen (Florian Henckel von Donnersmark) en Die Fälscher (Stefan Ruzowitzky), de spraakmakende Italiaanse films Gomorra (Matteo Garrone), Le Meraviglie (Alice Rohrwacher), Il Divo en La Grande Bellezza (beide van Paolo Sorrentino) , de films van het Canadese supertalent Xavier Dolan: J’ai tué ma mère, Les Amours Imaginaires, Laurence Anyways, Tom à la ferme, Mommy en Juste la fin du monde, Un Prophète van Jacques Audiard en de documentaires Into great Silence (Philip Gröning) en Strike a Pose (Ester Gould & Reijer Zwaan). Deze titels worden op DVD uitgebracht onder het label ‘Award Winning Cinema’, een sterk merk dat garant staat voor uitmuntend talent en een referentiekader voor filmliefhebbers.

Contact

Tel: +32(0)3 231 09 31
E-mail: info@cinemien.be

Adres

Lange Winkelhaakstraat 26
2060 Antwerpen
België